Eetpunt Nederweert logo kleur

Iedere dinsdag vanaf half 6 wordt voor 8 euro een 3-gangendiner geserveerd.

 

Eetpunt september 2019

”ONTMOETEN DOET GROETEN”

Wat eten we de komende weken?

3 sept:
Tomaten soep met basilicum en room, Kipfilet met champignon roomsaus, boontjes en aardappelpuree 

IJsbergsla met gekookte eieren
Vanille vla

10 sept:
Fer Roost

17 sept:
Groentesoep
Lasagne, ijsbergsla met puntpaprika en bleekselderij
Aardbeienyoghurt met een verse aardbei

24 sept:
Courgettesoep
Causijsjes met vleesjus, rode kool en gekookte aardappelen, Wortelsalade met ananas
Chocolade mousse

Waar is het?
3 sept: in de Pinnenhof
10 sept: in de Pinnenhof
17 sept: in de Pinnenhof
24 sept: in de Pinnenhof

www.dorpsoverlek-ni-jwieert.nl

De gezelligste straat van Nederweert

Tijdens Burendag, op zaterdag 28 september, wordt voor de tweede keer De Gezelligste Straat van Nederweert gekozen. Vorig jaar was de Zandstraat in Ospeldijk de winnaar. De winnaar krijgt een wisseltrofee en mag zich één jaar lang de gezelligste straat van Nederweert noemen.

We gaan die dag samen met wethouder op stap langs alle aangemelde straten. Hij kiest ook de winnaar uit. Bewoners kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het versieren van de straat, het aanbrengen van feestverlichting en/of het aanpassen van de tuintjes. De mensen mogen het helemaal zelf invullen.

De winnende straat ontvangt naast de wisseltrofee ook twee straatnaambordjes en een mooi winterpakket, met o.a. een kerstboom, lampjes en een oliebollenmix. Daarmee kan de buurt in de decemberperiode nog een keer gezellig worden gemaakt.

gezelligste straat nederweert 2019 A5

Eetpunt "Ontmoeten doet groeten"

Bij het Eetpunt in Nederweert is iedereen, met name senioren en mensen met een beperking, welkom om samen met anderen gezellig aan tafel te komen eten. Elke dinsdag wordt er een drie-gangen diner geserveerd dat vers bereid wordt door vrijwilligers. Drie keerper maand vindt het Eetpunt plaats in gemeenschapshuis “de Pinnenhof”. Op de derde dinsdag wordt bij "Gasterij De ontmoeting" gegeten of Fer Roost maakt een heerlijke maaltijd. Na het eten is er de mogelijkheid om nog een beetje na te kletsen, een kaartje te leggen of een spelletje te doen.
De prijs voor het menu is 8 euro (exclusief eventuele consumpties).
De inloop is vanaf half 6 en er wordt gegeten om 6 uur.
Wanneer u deel wilt nemen aan dit Eetpunt kunt u zich aanmelden tot vrijdagochtend 12.00 uur voor de volgende dinsdag. U kunt dat doen door te mailen naar eetpuntnederweert@gmail.com of telefonisch op telefoonnummer 06 83 15 92 14
Moet u zich later toch nog afmelden dan kan dat tot uiterlijk maandag 12.00 uur.

Winterse perikelen bij Eetpunt “Ontmoeten doet groeten”

DaatjeshoeveDinsdag 22 januari. Het weerbericht gaf al een paar dagen aan dat er sneeuw zou kunnen gaan vallen. Maar wellicht ging die Nederweert niet bereiken. Het was allemaal een beetje onzeker. De gasten van het Eetpunt werden ’s avonds om zes uur verwacht bij restaurant “de Daatjeshoeve”. Gedurende de dinsdagmiddag werd het echter toch echt menens. Dikke sneeuwvlokken vielen uit de lucht en de wereld kleurde al snel wit. Meerdere vrijwilligers en chauffeurs werden een beetje onrustig. Er moesten immers 30 gasten met een gemiddelde leeftijd van ruim 85 jaar vervoerd worden naar de Daatjeshoeve. Zou het lukken om iedereen zonder ongelukken in en uit de auto te laten stappen? En dan die witte vlakte richting de Daatjeshoeve…..
Om vier uur werd besloten de Daatjeshoeve te bellen om te polsen of er nog iets te regelen viel.

Lees meer...

Gemeentelogo Nederweert

Logo Toekomst Nederweert 01

Copyright © 2011. All Rights Reserved.