Eetpunt Nederweert logo kleur

Iedere dinsdag vanaf half 6 wordt voor 8 euro een 3-gangendiner geserveerd.

 

15 en 16 mei 2016: Tuinexpositie Kunst & Muziek Nederweert

voorzijde flyer_nieuwachterzijde flyer_nieuwMet internationaal gewaardeerde kunstenaars

Op zondag 15 en maandag 16 mei 2016 (Pinksteren) vindt de bij een breed publiek bekende Tuinexpositie Kunst & Muziek plaats. De grote tuin aan de Nieuwstraat 8 in Nederweert is voor de elfde maal het decor voor een scala aan professionele en bijzondere kunstuitingen.

De kunst

Dit jaar wederom een bijzondere combinatie van professionele exposanten en creatieven. Een aantal van hen is internationaal actief en prijswinnend.

Kunstschilder Prasadam Schmitz uit Oirschot is haast net zo bijzonder als zijn schilderwerk. Met zijn werk won hij verscheidene nationale en internationale prijzen. Kunst is voor hem een subtiele ingang die de deur kan openen naar de essentie van het bestaan. Kunst en creativiteit zijn z’n spirituele drijfveren. Spiritualiteit is een vorm van inspiratie voor zijn werk. Prasadam is altijd op zoek naar innerlijke schoonheid. In mens. In landschap. In situatie. In essentie. 

De beelden van Erik Kierkels uit Panningen bezitten een enorme spanning. Vol vuur, krachtig in uitdrukking bij zijn stieren en paarden , terwijl het frêle, speelse in zijn engelen en danseressen zichtbaar is. De beelden zijn niet alleen dynamisch in hun verschijning maar lijken door het licht  te veranderen door de ritmische spiermassa’s en golvende lijnvoering. Je blijft telkens nieuwe vlakken, vormen en structuren ontdekken. Nationaal en internationaal erkend en gewaardeerd. De organisatie is zeer verheugd Erik te kunnen noteren op de lijst van deelnemers.

Glaskunstenaar Anneke van den Hombergh uit Venlo maakt luxe design sculpturen van glas. Haar werk staat tentoongesteld in diverse galerieën, kunstshows en tentoonstellingen over de hele wereld. Sinds enige weken is haar werk opgenomen in de (internationale) collectie van Velvenoir, kunst en interieurdesign in Salzburg. In het pinksterweekend staat haar werk in de landschapstuin in Nederweert. Haar werken zijn sterk en kwetsbaar tegelijk. Transparant en tastbaar met een overweldigende  en magische kleurenpracht.

Lei Hannen uit Echt tart de wetmatigheden. Maar dan in keramiek. Vorm en verschijning zijn volkomen metaforisch en daardoor juist herkenbaar voor zijn werk. Hij ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen. Studiereizen die hij ondernam vormen een onontbeerlijke bron van inspiratie. Lei exposeert sinds 1987 in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Luxemburg, Maleisië , Noorwegen, Nederland , Oostenrijk  en Spanje .

Mysterieus en absoluut bijzonder is de fotografie door Wil Friesen uit Vierlingsbeek. Surrealistisch en sprookjesachtig welhaast. Wil is geen fotograaf, stelt hij zelf. Zoals een schilder kwasten en verf gebruikt, zo werkt hij met de mogelijkheden van de analoge fotografie. Zijn werk kenmerkt zich door het tonen van onvolkomenheden. In de fotowerken van Wil Friesen is het landschap een belangrijk thema. Niet de schoonheid ervan, maar het vermoeden van een verborgen element.

Gerrie Cuijpers uit Arnhem schildert sprekende portretten, afgewisseld met abstracten. Rode draad is de theatraliteit in het werk. Opgeleid aan de Theaterschool bemerkt zij een vergelijkbare artistieke bron in het maken van schilderijen en het werken aan een theaterstuk. Als kunstenares is de van oorsprong Ospelse Gerrie autodidact. Haar werk kenmerkt zich door een klassieke opzet met verfijnde afwerking of juist tegengesteld, naar gelang het thema en object. Zeer actief in solo-exposities, nu in een groepsexpositie in Nederweert.

Florale kralen is de enige omschrijving die recht doet aan het werk van Tanya van Hulsen, oorspronkelijk afkomstig uit de Oekraïne, sinds 199 wonend in Nederweert. Het kralenbloemwerk is kleurrijk en tijdloos. Zij gebruikt oude technieken en verbindt deze met nieuwe inzichten en vormen.

Irene Pfennings uit Sittard is een fervent voorstander van consuminderen. Hergebruik van materialen is haar doel. Van afgeschreven materiaal iets boeiends maken, is wat zij voor ogen heeft. Het materiaal rubber heeft haar artistieke hart gestolen.  Zij beoordeelt rubberen banden als karaktervol materiaal om sierlijke en bijzondere sieraden en accessoires mee te maken.  

Designontwerpster Helmie Skrabanja uit Heythuysen ontwerpt en maakt interieurobjecten. Zij kiest voor de materialen hout, keramiek en stof. Onder de noemer ‘Made by..’ toont zij artistieke interieurobjecten. Helmie is regionaal zeer actief en verkoopt haar werk via designshops.

Meer info: http://tuinexpositie.spark-le.nl   

Gelukskunst

Door alle ontwikkelingen in de wereld vergeten we soms hoe respectloos sommigen om ons heen omgaan met mensen en hoe snel de maatschappij verhardt. ‘Gelukskunst’ biedt dan voor iedereen een lichtpuntje. Door kinderen van OBS de Klimop Nederweert.

De muziek

Het expositieweekend wordt muzikaal geopend op zondag 15 mei met het duo Nienke Crijns en Esther van Bommel. Deze prachtige zangeressen brengen eigen werk en covers. Op maandag 16 mei speelt Yasgur’s Farm. Vorig jaar al zetten zij muzikaal de bloemetjes buiten. Dit jaar in de herhaling. Muziek beide dagen vanaf ca. 13.00 uur.

Kunstroute Nederweert

Tuinexpositie Kunst & Muziek is op zondag 15 mei één van de expositielocaties van de Kunstroute Nederweert. (Vanzelfsprekend is de tuinexpositie op beide dagen ook apart te bezoeken. )

De kunstroute verbindt 13 locaties met meer dan 30 exposanten via een route van 25 km. Te fietsen of met de auto. Een routekaart is voor € 7,50 per deelnemer (incl. entree Tuinexpositie en consumptie op pleisterplaatsen) verkrijgbaar op diverse locaties, o.a. bij Wups Pub Nederweert, de Pop Up Galerie Nederweert, Rick Weert en meer. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Informatie over deelnemers, verkrijgbaarheid route en meer: www.kunstroute-nederweert.nl 

Tuinexpositie Kunst & Muziek

Nieuwstraat 8, Nederweert

Zondag en maandag 15 en16 mei van 10.30 – 17.00 uur

Entree: € 4,- per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis

Info: http://tuinexpositie.spark-le.nl  of bel 06-23901812

Volg ons ook op facebook.

Gemeentelogo Nederweert

Logo Toekomst Nederweert 01

Copyright © 2011. All Rights Reserved.