Eetpunt Nederweert logo kleur

   Iedere dinsdag vanaf half 6 wordt           voor 8 euro een 3-gangendiner               geserveerd:3 of 4 keer per maand           bij “de Pinnenhof”en1 keer per maand     bij een andere horecagelegenheid in       Nederweert.

 

Wijkschouw in de kern van Nederweert

Wijkschouw Veiligheid Nederweert 8 768x512Het is weer tijd voor een wijkschouw in de Kern van Nederweert, dit doet de Dorpsoverlek samen met de Gemeente en de Politie.
Deze drie groepen maken een rondje door de kern om te kijken of er ergens onveilige plekken of situaties zijn die wij kunnen bekijken en er dan wat aan te kunnen doen. Heeft u als inwoner of weet u ergens een onveilige plek laat het ons weten, stuur een mail naar info@dorpsoverlek-ni-jwieert.nl voor 15 januari. 
 
Wat is wijkschouwen
Wijkschouwen kennen diverse manieren van opzet. Er zijn gemeenten waarin wijkbewoners uit een bepaalde woonwijk al wandelend door een wijk spreken met vertegenwoordigers van de gemeente, de politie (bijvoorbeeld de wijkagent), de woningcoöperatie(s) en andere betrokken organisaties over allerlei problemen die in de wijk spelen. Maar ook zijn er gemeenten waarin bewoners en ambtenaren en andere instanties gericht kijken en inventariseren welke problemen er specifiek in de openbare ruimte spelen en oplossingrichtingen doorgeleid worden aan de uitvoerende instanties en specifieke problemen direct erna kunnen worden opgelost of aangepakt.
Bij een wijkschouw kunnen allerlei onderwerpen aan bod komen, zoals de sociale samenhang, op stapel staande projecten, gevaarlijke plekken en andere problemen van allerlei aard. Door naar de plaatsen waarover gesproken wordt toe te gaan, wordt het besprokene aanschouwelijk. Wijkschouwen worden door diverse gemeenten in Nederland als overlegwijze met wijkbewoners georganiseerd. De initiatoren zijn vaak organisaties van wijkbewoners en de gemeente.
 

Gemeentelogo Nederweert

Logo Toekomst Nederweert 01

Copyright © 2011. All Rights Reserved.