Eetpunt Nederweert logo kleur

   Iedere dinsdag vanaf half 6 wordt           voor 8 euro een 3-gangendiner               geserveerd:3 of 4 keer per maand           bij “de Pinnenhof”en1 keer per maand     bij een andere horecagelegenheid in       Nederweert.

 

Winterse perikelen bij Eetpunt “Ontmoeten doet groeten”

DaatjeshoeveDinsdag 22 januari. Het weerbericht gaf al een paar dagen aan dat er sneeuw zou kunnen gaan vallen. Maar wellicht ging die Nederweert niet bereiken. Het was allemaal een beetje onzeker. De gasten van het Eetpunt werden ’s avonds om zes uur verwacht bij restaurant “de Daatjeshoeve”. Gedurende de dinsdagmiddag werd het echter toch echt menens. Dikke sneeuwvlokken vielen uit de lucht en de wereld kleurde al snel wit. Meerdere vrijwilligers en chauffeurs werden een beetje onrustig. Er moesten immers 30 gasten met een gemiddelde leeftijd van ruim 85 jaar vervoerd worden naar de Daatjeshoeve. Zou het lukken om iedereen zonder ongelukken in en uit de auto te laten stappen? En dan die witte vlakte richting de Daatjeshoeve…..
Om vier uur werd besloten de Daatjeshoeve te bellen om te polsen of er nog iets te regelen viel.
Pieter, de eigenaar en tevens de kok, begreep het probleem helemaal. Ook hij vond het onverantwoord om de gasten van het Eetpunt de reis naar de Daatjeshoeve te laten ondernemen. Hij bood aan om een week later, op 29 januari, voor de gasten te koken. De vrijwilligers van het Eetpunt vonden dat zeer coulant van hem. Om twee uur van te voren een diner voor 34 mensen af te blazen en het dan een week later opnieuw te willen doen. Bewonderingswaardig!!
Alle gasten werden gebeld en zonder uitzondering reageerde iedereen met hetzelfde woord: Gelukkig!!
Vervolgens werd de draad op dinsdag 29 januari weer opgepakt. Met 34 mensen was het Eetpunt te gast bij de Daatjeshoeve. Bij de deur werden ze hartelijk ontvangen door Heske, de eigenaresse van de Daatjeshoeve. Pieter zorgde voor een heerlijk diner met als voorgerecht een heldere rundvlees bouillon met verse groente en als hoofdgerecht een gegrild beenhammetje met een lekkere saus, diverse groenten en frietjes. Het toetje bestond uit een prachtig uitziend en heerlijk smakend gerecht van verschillende mousses, slagroom en nougat.
De gasten en vrijwilligers gingen allemaal super tevreden naar huis. Ze willen Heske en Pieter bedanken voor het erg geslaagde uitje.
daatjeshoeve
Bij het Eetpunt in Nederweert is iedereen, met name senioren en mensen met een beperking, welkom om samen met anderen gezellig aan tafel te komen eten. Elke dinsdag wordt er een drie-gangen diner geserveerd dat vers bereid wordt door vrijwilligers. Drie of vier keer per maand vindt het Eetpunt plaats in gemeenschapshuis “de Pinnenhof”, één keer per maand wordt het Eetpunt verzorgd door telkens een andere horecagelegenheid in Nederweert. Na het eten is er de mogelijkheid om nog een beetje na te kletsen, een kaartje te leggen of een spelletje te doen.
De prijs voor het menu is 8 euro (exclusief eventuele consumpties).
De inloop is vanaf half 6 en er wordt gegeten om 6 uur.
Wanneer u deel wilt nemen aan dit Eetpunt kunt u zich aanmelden tot vrijdagochtend 12.00 uur voor de volgende dinsdag. U kunt dat doen door te mailen naar eetpuntnederweert@gmail.com of telefonisch op telefoonnummer 06 83 15 92 14
Moet u zich later toch nog afmelden dan kan dat tot uiterlijk maandag 12.00 uur.
Tot hun grote spijt moet het Eetpunt met een wachtlijst gaan werken. Logistiek gezien kan de groep niet meer groter worden. U kunt zich echter nog steeds aanmelden. Wanneer er op een dinsdag open plekjes zijn worden de mensen van de wachtlijst gebeld.
In de komende weken is het Eetpunt op:

5 februari in de Pinnenhof
12 februari in de Pinnenhof
19 februari bij restaurant “Bi-j Siem” (alleen voor de vaste gasten)
26 februari in de Pinnenhof

Gemeentelogo Nederweert

Logo Toekomst Nederweert 01

Copyright © 2011. All Rights Reserved.